multi kreativni studio zoran.jpg

Dečiji rodjendani u  prirodi - na otvorenom

 

 

 

Ante festum: Rođendani u prirodi se održavaju tokom cele godine, a  na nagloj popularnosti  su zimski rođendani, jer čuvena švedska poslovica “Nema lošeg vremena, samo ima neadekvatne garderobe”, konačno i na ovim prostorima ima sve više pristalica.

- Radnim danom odobrava se popust od 33% (od 01.03. do 30.11.)

- Letnji popust.  Radnim danom 33%, vikend 17%. Za vreme letnjeg popusta besplatni fotograf ne rad (od 01.07 do 22.08)

- MKS Zoran  koristi godišni odmor u periodu od 02.08. do 12.08.

- Zimski popust. Radni dan 50%, vikend 33% (od 01.12. do 28.02.)

- Samo tokom januara možete zakupiti termin u martu sa Zimskim  popustom

 

Besplatan fotograf za rođendane u prirodi

Ova novost u ponudi funkcioniše već od avgusta 2017. Smatrajte ovo poklonom :) a ne kao stavku koja ulazi u cenu. Ako vam fotografije ne stignu za tri dana budite slobodni da me pozovete.

P.S. Sa WeTransfer/a fotografije morate skinuti za sedam dana. Poogledajte i u odeljak za nepželjenu poštu (spam ili junk mail).

NOVO U PONUDI -  snimanje rođendan

– Angažovanjem MKS Zorana za rođendne vaše dece u prirodi, osim besplatnih fotografija, dobićete* i besplatan tizer – video klip sa vodenim žigom.

– Ako vam se svidi, za 2000 din. poslaćemo vam daleko duži video klip tipa best moments u HD rezoluciji i bez vodenog žiga.


– Ako unapred naručite snimanje rođendana (best moments) cena:   

1000 din radni dan, 1500 din vikend

– *fotograf je obavezno tu, a ako nije naručeno snimanje, može se desiti (mada je to više nego retkost) da kamerman odsustvuje zbog zakazanih drugih snimanja

 

 

 

 

 

Bučne i zagušljive igraonice, klovnovi, playstation, gomile plastike i sundjera. Deca koja besciljno jure u nesnosnoj galami. To je tipično okruženje za današnje proslave rodjendana u Beogradu.
Mi Vam nudimo nešto sasvim suprotno. Nešto osmišljeno, prirodno, poučno i neobično zanimljivo deci.

 

Malo objašnjenje. Za svaki navedeni program potrebno je negde oko osam  sati. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.

FAQ - ODGOVORI NA NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA 

Uštedite vreme i vama i nama tako što ćete pročitati odgovore. Hvala unapred.

- Rođendani su za decu od 6-12 god., ali i za stariju; kao i za odrasle/team building.

- Program rođendana u prirodi je tako koncipiran da su gradske šume (i parkovi) najidealnije, ali je prilagodljiv i za urbanije uslove.

- Vi birate lokaciju, datum i vreme (za vikend utvrđen raspored) rođendana.

- MI Vam možemo predložiti top destinacije: Košutnjak, Zvezdarska šuma, Ada Ciganlija , Bajfordova šuma, Savski kej, Park Šumice, Zemunski kej, Hajd park, Topčiderski park, Park prijateljstva, Park Ušće, Kalemegdan, Jelovac, Avala...

- Vreme trajanja rodjendana je oko sat i po.

​- Polazna tačka je obično na nekoj travnatoj čistini na obodu šume/parka gde ste Vi već zauzeli neki sto sa klupama ili restoran/kafić u blizini. Sa te tačke deca kreću sa nama u avanturu a za sat i po vraćamo se na isto mesto. Klasičan pristup roditelja slavljenika je da ih tu čeka torta ili neka druga poslastica, a neki put i roštilj i sl. To je već stvar Vašeg izbora.

- Blaga sugestija roditeljima da u pozivnicama (na kraju teksta je link) navedu da deca ponesu rančiće za vodu i lanč paketiće. Deca obožavaju da obeduju na nekom palom deblu, tepihu od mahovine, a mi tu pauzu iskoristimo za jedan zanimljivi mini edukativni nastup posvećen, normalno, prirodi.

- Prisustvo roditelja/srodnika/poznanika samo remeti igru, a neki put toliko da ... Ako neko ipak insistira, može da posmatra igru ali samo sa udaljenosti sa koje ga deca ne mogu videti i time negativno uticati na igru.
- Velika razlika u godinama učesnika u igri je isto otežavajući faktor u većini slučajeva. Gosti rođendana su obično godišta slavljenika (vrtićka ili školska grupa) ali tu je neki put i par dece od rodbine ili komšija, koji su vidno stariji (mlađi ne utiču na igru ako mogu samo samostalno da prate tempo ostale dece). Zagonetna pitanja i zadaci su prilagođeni uzrastu, pa ih starija (intelektualno zrelija, brža, jača...) deca sa lakoćom rešavaju i tako većinu ućesnika lišavaju radosti učestvovanja u ovoj igri.

- Na nekih pola sata pre početka rođendana dobićete sms da smo već na dogovorenom mestu, tačnije rečeno, u neposrednoj blizini dogovorene polazne tačke. Kada se okupe sva deca, pozovite nas, i mi dolazimo i odmah krećemo u avanturu. Ovaj momenat jako bitan za koncept ovog programa, zato ne prisustvujemo dočekivanju dece.

 

Termini (vikend) rođendana u prirodi od 01.03.
1. pre podne - 10:30 h
2. po podne - 13:30 h

3. po podne -16:30 h

4. "noćni" rođendan  (od sumraka pa na dalje) - deca dobijaju baterijske lampe

Radnim danom vi birate vreme početka rođendana.

- Broj dece ne utiče na cenu, ali velika grupa je sama sebi najveća smetnja. Grupa do 15-ro dece je idealna, ali je taj broj dece obično veći, oko 20-tak. Za grupu dosta veću od proseka, preporuka je da se angažuje dodatni vodič. Cena dodatnog vodiča je 30 evra.

- Radnim danima dobijate popust. Ne važi ako ste već zakupili termin za vikend pa ga prebacili za radni dan.

- Ako je vaše dete bilo na nekom rođendanu u mojoj organizaciji obavezno to naglasite uz podatke gde, i ako se sećate, kada.

- Po dogovoru o rezervaciji termina, pošaljite sms sa svim potrebnim podacima. Vaše  ime i prezime, godište slavljenika, datum i sat, te lokacijom rođendana. Ako ste angažovali dodatnog vodiča, dodajte i taj podatak u sms. Uplatu izvršite najkasnije za tri dana. Obavezno pošaljite sms sa porukom u slučaju odustajanja pre datuma ugovorene uplate da bi oslobodili termin. Ovo pravilo je  je uvedeno zbog pojedinih neodgovrnih potencijalnih korisnika mojih usluga koji su odustali bez ikakvog obaveštenja.

- Termin se smatra zvanično zakupljenim kada na tekući račun 265-6130310000440-60, primalac MKS Zoran, Gavrila Principa 29., uplatite približno 60% ugovorene svote. Polje "svrha uplate" obavezno popunite ponovo sa vašim  imenom i prezimenom, godištem slavljenika, datumom i satom, te lokacijom rođendana. Nakon uplate pošaljite mi neizostavno SMS da bi to što pre evidentirali kao i izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… Fotografiju možete proslediti i na viber istog broja, 0628842560, ali tek posle slanja SMS-a. U suprotnom rizikujete da se vaš rođendan preklopi sa nekim drugim.

- Dva-tri dana uoči ugovorenog termina, budite slobodni (fini izraz za obavezno) da nazovete i još jednom zajedno proverimo dogovoreno.

Hvala unapred za poštovanje oih pravila koje su uvedene zarad Vaše sigurnosti.

- Budite slobodni da me pozovete bilo kada i kada god imate nešto dodatno da pitate. Jedan od važnijih segmenata mog posla je i da razgovaram sa korisnicima mojih usluga.

- Broj odloženih rođendana zbog lošeg vremena na godišnjem nivou je više nego minimalan, jer je osnova ovih rođendana hajking, te je uticaj vremena na igru minoran. Hladno vreme, sneg, vetar, magla, čak i nejaka kiša (uz adekvatnu obuću & odeću) nisu prepreka, jer su deca zbog uzbuđena (plus brzo kretanje i trčanje) pod adrenaliskim nabojem i nikada im nije hladno, čak ni zimi.

Današnja deca, koja su mahom prezaštićena, svaki rođendan koji je bio održan po kiši i snegu/mrazu, nažalost, prepričavaju kao doživljaj par excellence, jer je većini zabranjeno od strane roditelja da po takom vremenu izlaze van.

Samo se na Balkanu, u okviru Evrope, kiša, sneg i vetar smatraju opasnim po decu. Na ovim prostorima prehladu ne izazivaju virusi već hladnoća. Priroda je izvor svekolikih bolesti i pipanje iste golim šakam je radnja visokog zdrastvenog rizika. Promaju da ne pominjemo, i njenog starijeg brata, vetra... uzročnika najtežih oboljenja.

Jedino olujna jaka kiša i nevreme mogu pokvariti ovu čaroliju. U tom slučaju možete rođendan pomeriti za sledeći slobodan termin.

Pri zakazivanju ovakve vrste rođendana imajte sve ovo na umu, jer priroda nije igraonica gde se prostor veštački greje, vazduh veštaki osvežava, gde se deca igraju na mekim veštačkim materijalima, gde je čak i osvetljenje veštačko... „Sve što je prirodno, dobro je“ - Francois Rabelais

- Snimanje programa nažalost nije dozvoljeneo.

 

.

Link za specijalno dizajnirane pozivnice za rođendane MKS Zoran i primer jednog rođendana u prirodi možete naći na kraju teksta.

Zoran 06288425601. Potraga za blagom zakopanim - Treasure hunt
Za ovaj program u prirodi može se slobono reći da je top igra za sve uzraste.
Fuzija ekologije, hajkinga,, orijentiringa, izviđaštva, logike, opšte kulture, fizičke spretnosti. Avantura tako osmišljena da pojedina deca za svoje rođendane iz godine u godinu samo menjaju lokaciju ali ne i igru :) Vaše je da odaberete lokaciju i vreme.
“NEKA UČENJE BUDE IGRA, NEKA IGRA BUDE UČENJE”
Rođendani u prirodi u potpunosti ispunjavaju ovu moju izmišljenu maksimu skovanu u metrici čuvene Hipokratove izreke.
Deca veruju da se na ovakvoj vrsti rođendana samo dobro zabavljaju, i ne pretpostavljaju da im je u program igre ubačen opasan virus – virus znanja.

Avantura kreće od jednog posvećenika prirodi koji je razočaran odnosom sugrađana prema životnoj okolin napustio Beograd još u mladosti, i trajno se nastanio u šumi. Da sve bude još čudnije, on poseduje ratko znanje, ili bolje rečeno dar, razume jezik prirode, nešto poput nemuštog jezika. Naše dugogodišnje prijateljstvo, skoro 50 godina, izrodilo je ovu igru u kojoj on postavlja tragove noću, uoči rođendana, na njegovom tajanstvenom jeziku, zakopava mali kovčeg sa sitnim poklonima, a sve zarad toga da barem deca shvate da spasavanjem već devastirane prirode u stvari spasavaju sebe - ljudski rod.

2. Noćna rođendanska avantura

Za male i hrabre avanturiste
Mada su rođendane u prirodi u organizaciji MKSZ već dovoljno jedinstveni na beogradskom tržištu, ova ponuda je za nivo originalnija,  adrenalinski izraženija, i za decu doživljaj par ekselans.

pogledaj

3. Scavenger Hunt
Još jedana rođendanska avantura koja decu maksimalno pokreće na fizičkom ali i na intelektualnom i saznajnpom planu. Deca u timovima ili svako za sebe, prolazeći kroz prirodu, čekiraju stavke sa liste koju su dobili ili stvarno skupljaju u kutice i sl. Lista je slikovna i pisana (za uzrast dece koja znaju da čiitaju) i cilj je “sakupiti” sve trofeje (bubamara, maslačak, jagoda, mahovina, mrav, žir ….) sa liste što pre ili što više u zadatom vremenu. Vreme trajanja oko sat i po.
https://www.facebook.com/…/multikreativnistudiozor…/photos/…

4. Green adventure
Povratak izvorištu- prirodi, odakle smo svi mi i potekli, nezaustavljiv je trend u razvijenom svetu. Tako su i dečiji rodjendani sve više izmeštaju iz tih plastičnih kaveza , iz milošte nazvanih igraonice, pod otvoreno nebo, na zelenu travu, pod hlad stoletnog drveća. Fuzija sportskih, izviđačkih, umetničkih, ekoloških… aktivnosti. Vreme trajanja rodjendana oko sat i po.
https://www.facebook.com/multikreativnistudiozoran/photos/a.157060041324542.1073741843.154580908239122/297939360569942/?type=3&theater

5. VIP package
Ova ponuda je za roditelje koji žele da svom detetu omoguće nezaboravni rođendan u prirodi. Jedino ograničenje je granica Vaše mašte. Ona može sadržati u sebi sve tri gore navedene ponude. Vreme trajnja rodjendana nije ograničeno. Mogućnost odlaska organizovanim prevozom van Beograda – eskluzivni izlet u prirodu. Planina, reka, šuma, brdo, kanjon, pećina… Ako želite podižemo ložište na licu mesta i spremamo roštilj ili neku drugu hranu za decu. Ostvarite Vašem detetu njegove snove.

6. Escape from the forest
U pitanju je igra memorije i orjentacije u prostoru, aktivnog karaktera, varijacija na temu escape room-a samo u šumi, a svoje uporište ima i u bajci o Ivici i Marici. Deca pri prolasku kroz šumu ostavljaju tragove, a cilj igre je da se po tim istim tragovima vrate i nađu izlaz iz šume.
U zanosu igre deca prepešače kilometre i kilometre a da toga nisu ni svesna i koje ne bi prepešačla ni uz kakav nagovor. Igra je timska, razvija duh saradnje te motoričke i intelektualne sposobnosti.
Vreme trajanja oko sat i po.

7. Battle of catapults

Katapulte i prateću opremu iznajmite, sami sve montirate i organizujete i na kraju vratite u ispravnom stanju. Ostavljate avans koji Vam se vraća za slučaj oštećenja katapulta.

Kako to sve izgleda, pogledajte po jedan primer u prirodi i studiju:
1. https://www.facebook.com/multikreativnistudiozoran/photos/
2. https://www.facebook.com/multikreativnistudiozoran/photos/

 

"Reši rođendansku misteriju  - Escape room u tvom stanu"


Misliš da odlično poznaješ svoj stan? Da proverimo? Misterija postavljena samo za tvoju ekipu, originalna i neponovljiva.
Više o ponudi pročitajte ovde

 

 

Zoran 0628842560