Tim bilding za firme

Rođendani za odrasle

Tim bilding za firme ili rođendane odraslih


Team building je kolektivni termin za različite vrste aktivnosti koje se koriste za unapređenje društvenih odnosa i definisanje uloga unutar timova, često uključujući zadatke saradnje, a sve zarad poboljšanja efikasnosti i boljih međuljudskih odnosa.

Od svih organizacionih aktivnosti, jedna studija je pokazala da unapređenje timskog duha ima najjači efekat (nasuprot finansijskim merama) za poboljšanje performansi organizacije.

Kada su u pitanju rođendani odraslih, u prvi plan se ističe zabava i duh takmičenja. I u ovoj varijanti podela na timove deluje kao adrenalinski stimulans.

Aktivnosti se mogu izvoditi u prirodi i u zatvorenom. Učesnici se dele u dve ili više grupa (može i pojedinačno) u zavisnosti od broja prisutnih, gde je uvek naglasak na saradnji.

Spektar aktivnosti je jako šarolik. Od avanturističkih igara (koje i jesu najpopularnije), tipa traženja blaga na otvorenom prostoru, smešne olimpijade, kviza znanja, scavenger hunt, escape room, raznih igara spretnosti: zajedničko pisanje jednom olovkom, zidanje zamka kanapima, grupno prenošenje predmeta, razne štafete, igre ravnoteže, tenk, lebdeći obruč…

Blaga preporuka. Ako aktivnosti već nisu previđene u zatvorenom prostoru, najbolja kombinacija je izlet u prirodi koji će uključiti hiking, obrok u prirodi (može i spremanje hrane po timovima) i tim bilding igre.

Zoran 0628842560